Първата информационна медия за сигурност, защита и безопасност
Новини
Увеличение на кражбите в София
11.06.2013
размер на шрифта 

Броят на битовите престъпления в София се е увеличил с 1300 за първите пет месеца на годината спрямо същия период за миналата година, заяви директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов. Най-голям дял в тези престъпления имат кражбите.

 

"Този вид престъпност е приоритет на МВР, защото тя засяга най-много гражданите. Със задълбочаване на икономическата криза се задълбочи и този вид престъпност", заяви комисар Спиридонов. Най-много са кражбите в по-богатите райони на София като Бояна и Симеоново.

 

Проблем на полицията са и гастрольорите, които идват от цялата страна, извършват престъплението и си отиват, каза шефът на столичната полиция.

Броят на битовите престъпления в София се е увеличил с 1300 за първите пет месеца на годината спрямо същия период за миналата година. Това каза по БНР директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов. Той уточни, че най-голям дял в тези престъпления имат кражбите. "Този вид престъпност е приоритет на МВР. Защото тя засяга най-много гражданите. Със задълбочаване на икономическата криза се задълбочи и този вид престъпност", коментира комисар Спиридонов. По думите му най-много ценни вещи се крадат от районите на София, в които живеят хора с по-висок стандарт - Бояна, Драгалевци. Проблем на полицията са и гастрольорите. Хора, които идват от цялата страна, извършват престъплението и си отиват, каза шефът на столичната полиция. Няма да сменят началници на районни управления в София, категоричен е комисар Спиридонов. Той пое поста неотдавна като наследи на него отстранения Валери Йорданов. Преди дни министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев подчерта необходимостта отспешни и конкретни резултати в борбата срещу битовата престъпност и финансовите престъпления.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Uvelichavat-se-krazhbite-v-Sofiya/nid-108005.html


сподели по
Предишна новинаСледваща новина
Коментари

*Име:
email:
*Коментар:
*Код за сигурност:
 
CAPTCHA
Reload the CAPTCHA code
Всички полета със * са задължителни
 Добавете коментар
Спонсорирани новини
Вижте всички