Първата информационна медия за сигурност, защита и безопасност
Полезно
Съвети при избор на входна врата
18.01.2012
Автор: Георги Андонов
размер на шрифта 

 

 

Вероятността от успешен взлом може да бъде намалена ако се предприемат необходимите превантивни мерки, които са различни в зависимост от вида на имота. Изготвянето на успешна комплексна стратегия за защита на дома започва с определяне на уязвимите места, през които може да се влезе в жилището. Ако живеете в апартамент в жилищен блок най-често крадците минават през входната врата. Тук ще споменем накратко няколко полезни съвета при избор на сигурна и надеждна врата, която да пази апартамента ви.

 

Както вече споменахме, крадците най-често минават през входните врати на апартаментите, затова ако вашата врата не е сигурна, то и домът ви не е такъв. За входна врата използвайте само солидни метални блиндирани врати, чийто панти са от вътрешната страна и са закрепени със здравиболтове за касата. Тези винтове, както и подсигурените панти са изключително важни ако вратата се отваря навън. Вратата трябва да има и шипове срещу повдигане откъм пантите.

 

Купувайте блиндирани врати само от надеждни фирми, които предлагат и гаранция за продуктите си. Абсолютно неподходящи за защита на вашия апартамент са вече залелите и българския пазар китайски врати, които не дават почти никаква защита срещу взлом. Все пак за сто и няколко лева – с вграден звънец и шпионка! – не може да очакваме първокласна сигурност, но все пак всичко си има граници: професионалистите отварят тези врати буквално за 5 секунди само с една отвертка. Ето и едно интересно видео, напълно отговарящо на действителността:

 


« Назад Страница 1 от 2 Напред »


сподели по
Следваща статия
Коментари

*Име:
email:
*Коментар:
*Код за сигурност:
 
CAPTCHA
Reload the CAPTCHA code
Всички полета със * са задължителни
 Добавете коментар
Спонсорирани интервюта
Вижте всички