Първата информационна медия за сигурност, защита и безопасност
Новини
ИНТЕРПОЛ обяви война на киберпрестъпниците
01.04.2013
размер на шрифта 

На 19-ти март тази година, в централата на Касперски в Москва, се състоя среща между шефа на софтуерната компания и главния секретар на ИНТЕРПОЛ Ронълд Нобл. Най-важната тема на срещата бяха общите стъпки, които могат да бъдат направени за намаляване на киберпрестъпленията.

Двете страни се споразумяха през 2014-та година софтуерната компания да изпрати свои специалисти в ИНТЕРПОЛ, които да увеличат ефективността на международната организация. ИНТЕРПОЛ ще състави организация за борба с киберпрестъпленията, за която ще й трябват знания и средства, с които да може да се противопостави на киберопасностите през XXI-ви век.

„Изключително съм доволен от резултат на срещата. От десет години ИНТЕРПОЛ има намерение да отвори специализиран отдел, който най-накрая ще бъде факт, благодарение на тази кооперация. Можем да кажем, че настоящата инициатива не е предизвикала изненада, тъй като отдавна планирахме да преместим водещи експерти при ИНТЕРПОЛ. Кръгът около киберпрестъпниците постепенно се стеснява“ – заяви основателят на Касперски лаб, Евгений Касперски.

„С подкрепата на Касперски и с нашата експертност, която се разпростира над 190 държави, можем да окажем реална защита срещу киберпрестъпниците и ще можем да ги изправим пред съда“ – заяви главният секретар на ИНТЕРПОЛ. Той допълни още: „Поотделно не можем да се борим срещу киберпрестъпността. Имаме нужда от компетенцията и помощта на частния сектор. Водеща роля трябва да играят лидерите от технологичния сектор“.
 



сподели по
Предишна новинаСледваща новина
Коментари

*Име:
email:
*Коментар:
*Код за сигурност:
 
CAPTCHA
Reload the CAPTCHA code
Всички полета със * са задължителни
 Добавете коментар
Спонсорирани новини
Вижте всички